Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A retrohullám a mobilokat is utolérte – egyre népszerűbbek a butatelefonok

10perc.hu
2022. 04. 12.
A retrohullám a mobilokat is utolérte – egyre népszerűbbek a butatelefonok

Három dolog miatt térnek vissza a régi mobilok: a jobb akkuidő, a strapabíróság és persze az olcsó ár – hogy a nyugodtabb életről már ne is beszéljünk.

Noha az iPhone okostelefonok megjelenésével mindenki azt hitte, a régi mobiloknak befellegzett. Ám aki ezt hitte, most meglepődhet, ugyanis egyre inkább visszatérnek az úgynevezett butatelefonok. Sőt, a fiatalok körében is divattá vált lecserélni rájuk a meglévő okostelefonokat.

De vajon mi ennek az oka? Hiszen a régi készülékekkel maximum telefonálni és SMS-t küldeni lehetett, vagy a legmodernebb modellekkel már fotózhattunk is. Azaz nem bombázott minket a nap minden pillanatában majd száz alkalmazás és a telefonunk nem volt egy miniszámítógép.



A retrohullámot meglovagolva például a Nokia újra kezdte minden idők egyik legsikeresebb mobiltelefonjának, a Nokia 3310-es gyártását, ami hatalmas húzásnak bizonyult. sokak számára elég nagy megkönnyebbülést okoz, amikor az okostelefon után a butatelefon végre elszakadást jelent a közösségi média állandó figyelésétől.

Az utóbbi években ugyanis ugyanannyi okostelefont gyártanak mint butát – megközelítőleg másfél milliárdot –, és az is nyilvánvaló, hogy miért tartják egyre többen jobbnak a butatelefonokat: a hosszabb akkuidő, a strapabíróság és persze az olcsó ár.

Főkép forrása:
Nokia

További cikkek