Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Nyilatkozott Iman Helif: nő vagyok és nő is maradok

10perc.hu
2024. 08. 05.
Nyilatkozott Iman Helif: nő vagyok és nő is maradok

Imane Helif a párizsi olimpiai negyeddöntő győzelmét követően interjút adott a BBC-nek. 

Imane Helif algériai ökölvívó egy nagy érdeklődésre számot tartó meccsen győzte le a magyar Hámori Lucát a női 66 kilogrammos súlycsoport negyeddöntőjében.

A HVG arról számolt be, hogy Helif érzelemdúsan fogadta győzelmét: a mérkőzés után könnyek között rogyott térdre a ring közepén. Bár kezdetben vonakodott a több száz újságíróval szemben nyilatkozni, végül a BBC-nek adott interjút, amelyben kifejezte örömét és háláját: 

„Nagyon boldog vagyok. Szeretnék köszönetet mondani az egész világnak.” Emellett az algériai televízión keresztül is üzent: „Én domináltam! Ezt a győzelmet Algéria népének ajánlom.”

A mérkőzést körülvevő viták ellenére, az algériai ökölvívó hangsúlyozta nemi identitását és annak fontosságát a jövő generációk számára. 

„El akarom mondani, hogy nő vagyok és nő is maradok. Remélem, hogy jó példával szolgálok a következő generációnak” 

- jelentette ki.

Helif háláját fejezte ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) a támogatásukért ebben a kihívásokkal teli helyzetben. Elismerte, hogy az olimpián nincsenek könnyű ellenfelek, és reméli, hogy készen áll a következő kihívásokra.

A vereség ellenére Hámori Luca hálás volt, hogy idáig eljutott az olimpián. Nyilatkozatában elmondta: „Minden tőlem telhetőt megtettem, most így alakult, de ki tudja, mit hoz a jövő.” Hámori tisztelettel beszélt ellenfeléről, és hangsúlyozta a sportszerűség fontosságát, megjegyezve, hogy mindketten keményen küzdöttek, és reméli, hogy a jövőben még lesz lehetősége a bizonyításra.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt
Címkék:
#Olimpia

További cikkek