Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Újabb magyar kvóta született a Paralimpiára

10perc/MTI
2024. 04. 22.
Újabb magyar kvóta született a Paralimpiára

Újabb taggal bővült a magyar csapat.

Egy újabb asztaliteniszezővel bővült a párizsi csapat a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) hétfői közlése szerint.

Az MPB a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) tájékoztatása alapján jelezte, hogy Magyarország újabb kvótát szerzett a sportág paralimpiai kvalifikációs időszakának lezárását követően: Arlóy Zsófia - a páros versenyszámokban nyújtott teljesítménye alapján - vehet részt ismét, immár harmadik alkalommal a paralimpián.

Az már korábban biztossá vált, hogy Major Endre (MS1) az Európa-bajnoki cím elhódításával, valamint Szvitacs Alexa (WS9) és Pálos Péter (MS11) a ranglistán elfoglalt helyezésük alapján egyéni indulási jogot szereztek az idei játékokra. A nemzetközi szövetség újabb, hétfői hivatalos tájékoztatása alapján Arlóy Zsófia (WS8) - Szvitacs Alexa partnereként - női páros kategóriában (WD20) szerzett kvalifikációt. A kvóta megszerzése egyben azt is jelenti, hogy a versenyző a saját kategóriájának (WS8) egyéni versenyszámában is indulhat Párizsban.

Arlóy korábban Rio de Janeiróban és Tokióban is szerepelhetett a WS8-asok egyéni mezőnyében, mindkét játékokról ötödik helyezéssel tért haza. A magyar sportolók eddig 21 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet-négyet kajak-kenuban és asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban.

A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.


Főkép forrása:
Magyar Paralimpiai Bizottság (hivatalos oldal)

Hirdetés

További cikkek