Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Világsztárokkal is felveszi a versenyt! Varga Barnabás jelenleg a világ legeredményesebb csatára

10perc.hu
2023. 10. 06.
Világsztárokkal is felveszi a versenyt! Varga Barnabás jelenleg a világ legeredményesebb csatára

Január elseje óta a Ferencváros játékosa 39 gólig jutott, ezzel megelőzte a Manchester City gólvágóját, Erling Braut Haalandot.

Varga Barnabás az első tizenhét tétmérkőzésén tizennyolc gólt szerzett és több gólpasszt osztott ki a Ferencvárosban, amivel igazolta a zöld-fehér klub vezetőinek döntését, nevezetesen, hogy az előző bajnokság gólkirályát leigazolják. De nemcsak az eredményességével, hanem a játékával is felhívta magára a figyelmet, hiszen szerves egészként épült be az együttes játékába, a gólszerzés mellett részt vesz a támadások felépítésében is.

Ám ha kivetítjük a teljes 2023-as naptári évre a teljesítményét, akkor kiderül, hogy Varga Barnabás a világ legeredményesebb csatára idén – közölte a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS). A szervezet a január elseje óta eltelt időszakot vizsgálta meg, és a Ferencváros játékosa 39 gólig jutott.

A Paksban, Fradiban és magyar válogatottban is gólt szerző focista olyanokat előz meg a listán, mint a Manchester City világklasszisa, Erling Braut Haaland: ő 37 gólt jegyzett, miközben megnyerte a Premier League-et, az FA Kupát és a Bajnokok Ligáját is. De Varga mögött áll jelenleg a szúdi ligában játszó Cristiano Ronaldo, a nyáron Bayern Münchenbe igazoló Harry Kane vagy a PSG sztárja, Kylian Mbappé.


Varga ebben az évben a tegnapi, Firenzében szerzett góljával már 39 találatnál jár     Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Varga természetesen a tegnapi, Fiorentina elleni Konferencia-liga firenzei csoportmeccsén is betalált a sorozat előző döntősének kapujába, mégpedig egy gyönyörű támadás végén. A vezetést jelentő gól itt tekinthető meg. Nem rajta múlt, hogy a Ferencváros végül csak egy ponttal távozott Olaszországból.

„Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, nagyon jó meccstervet talált ki az edző. Később kétgólos előnyben elfáradtunk kicsit, de hát mégiscsak a Fiorentinával játszottunk. Készültünk azokra a szituációkra, amikor le tudjuk őket kontrázni, ez össze is jött, megvoltak a lehetőségek. Mindig van egy kis hiányérzet, amikor kétgólos előnyről nem jön össze a győzelem. Előzetesen aláírtuk volna az ikszet, de utólag kicsit csalódott vagyok” – mondta a Fradi Médiának Varga Barnabás.

Összesítésben elmondható, hogy a találkozókon látottak alapján Varga gyorsan beilleszkedett a Ferencvárosba, játékával feledteti a Stoke City-be igazoló Ryan Mmaeét, sőt nagyobb hatást gyakorol a csapatára, hiszen immár kiteljesedett a játéka. A korábbi önmagához képest is sokkal többet mutat a képességeiből, így még a kétkedőket is rövid úton meggyőzte, hogy van helye a Fradinál.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek