Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Magyar állampolgár lett, majd keretet hirdetett Marco Rossi!

10perc.hu
2023. 10. 04.
Magyar állampolgár lett, majd keretet hirdetett Marco Rossi!

A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi letette a magyar állampolgársági esküt, és a válogatottal egyeneságon jutna ki az EB-re.

A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi letette a magyar állampolgársági esküt, az ünnepélyes eseményre Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében került sor. Az 59 éves szakember 2012-ben került Magyarországra, ahol két periódusban volt a Budapest Honvéd vezetőedzője, majd 2018 óta szövetségi kapitányként irányítja a magyar fociválogatottat.

„Immáron hivatalosan is magyar állampolgár vagyok! Köszönöm Magyarországnak és a magyar embereknek. Boldog vagyok, hogy tagja lehetek ennek a közösségnek és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy megfeleljek ennek a megtiszteltetésnek” – írta ki közösségi oldalára a szövetségi kapitány. Rossin kívül a segítője, Cosimo Inguscio szintén állampolgársági esküt tett.

Az újdonsült magyar állampolgár Telkiben hozta nyilvánosságra a névsort, amellyel megkezdi majd a felkészülést a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőre. A szakember a gárda "szokásos" összetételével kapcsolatban elmondta, bár vannak hiányzók, mint például a középpályáról Kleinheisler László, Schäfer András vagy éppen Vécsei Bálint, az összeszokottság a csapat egyik erőssége, és nem is szabad hirtelen felforgatni a keretet.


Marco Rossi 2018 óta szövetségi kapitányként irányítja a magyar fociválogatottat     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


A válogatott keret tagjai jövő hétfőn találkoznak a telki edzőközpontban, a csoportjában éllovas nemzeti csapat jövő szombaton a Puskás Arénában a rosszabb gólkülönbségével második Szerbiát fogadja, három nappal később pedig a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként lép pályára a kvalifikációs sorozatban. Amennyiben a magyar válogatott mindkét meccsét megnyeri, akkor csoportelsőként jut ki a 2024-es Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott kerete

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK Budapest), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Fehérvár FC), Mocsi Attila (Rizespor), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

középpályások: Bolla Bendegúz (Servette FC), Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (AC Pisa), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros).

Főkép forrása:
Facebook/Marco Rossi

További cikkek