Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ferencváros: Máté Csabának egyetlen bűne volt, hogy magyar

10perc.hu
2023. 09. 07.
Ferencváros: Máté Csabának egyetlen bűne volt, hogy magyar

A klubelnök, Kubatov Gábor elmondta, a Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak.

Nem csitulnak a viharok a zöld-fehér klubnál történt edzőcserét követően. Mint a 10perc.hu is megírta, a Ferencváros vezetése leváltotta a csapatot a kínos BL-kiesést követően felrázó, 10 meccsből kilencet 3,9-es rúgott gólátlaggal megnyerő, a Konferencia-ligában a főtáblára jutó Máté Csaba vezetőedzőt. A szakember helyére a szerb Dejan Stankovic került.

Az FTC klubelnöke, Kubatov Gábor a HírTv Napi aktuális című műsorában elmondta, miért döntöttek úgy, hogy kinevezik Dejan Sztankovicsot Máté Csaba helyére. Az Internazionale korábbi BL-győztes focistája, a Crvena Zvezda és a Sampdoria volt edzője, a szerb Dejan Sztankovics tíz nappal ezelőtt kezdte el komolyan a tárgyalásokat a klubbal, majd kedden kétéves szerződést kötött a Fradival.

Kubatov Gábor közölte, egyelőre fel sem merült, hogy a csapatnak magyar edzője legyen. "Nem a magyar edzők tehetnek róla, hanem a futballmorál, amit az elmúlt negyven évben tönkretettek. Az utóbbi tíz évben ez sokat javult, de nem könnyű egy magyar edzővel együtt dolgozni” – állította a klubelnök, aki ez alól maximum Dárdai Pált vagy Lőw Zsoltot tartja kivételnek.


A Fradi-tábor elfogadta Máté Csabát, a csapat sikeres volt az irányításával     Fotó: fradi.hu


„Bár hallgathatnék a szívemre, de nem lehet. Borzasztó nehéz döntés volt, és azt a beszélgetést senkinek nem kívánom, amit Máté Csabával le kellett folytatnom. Sikeres volt, ráadásul magyar is, tíz éve dolgozunk együtt. Azonban a Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak” – fogalmazott Kubatov Gábor.

Kijelentette, a Fradinál mindig az volt, hogy a lehetőségeiknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztak. „Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de ez kevés. Minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat, és úgy vélem, Dejan Sztankovics ilyen” – tette hozzá a Ferencváros elnöke.

Kubatov elárulta azt is, hogy Máté Csaba a Ferencváros kötelékében marad – a szerb szakember stábjában nem jutott hely a számára –, és az sincs kizárva, hogy egy nap akár a csapat vezetőedzője is lehet. Feltéve, ha ezek után igent mondana arra a felkérésre…

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek