Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Mindenki nyugodjon le… Milák Kristóf visszatért!

10perc.hu
2023. 09. 04.
Mindenki nyugodjon le… Milák Kristóf visszatért!

Az olimpiai, világ-, s Európa-bajnok úszó ma hajnalban megjelent a Duna Arénában, és Virth Balázs felügyeletével újrakezdte az edzéseket.

Két és fél hónap telt el azóta, hogy Milák Kristóf június 21-én bejelentette: nem vesz részt a fukuokai vizes világbajnokságon. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, a 200 méter pillangó világcsúcstartója akkor besokallt, és attól is lehetett tartani, örökre elveszíti őt a magyar úszósport. És viszont, ő a magyar úszósportot – írta az Index.

De szerencsére nem ez történt, és Milák ma hajnalban megjelent a Duna Arénában, és Virth Balázs felügyeletével újrakezdte az edzéseket.

„Visszatértem. Szükségem volt a szünetre, mert érzem, hogy most ismét készen állok a folytatásra, ugyanazzal, vagy még acélosabb akarattal is, mint bármikor korábban. Ismét érzem az éhséget, hogy olyan dimenzióit mutassam meg az úszásnak, amit eddig még nem. Kettőzött ambícióval kezdtem újra az edzéseket, beprogramoztam magam, tudom, hogy az első hetek, hónapok fájni fognak, de én választottam ezt az utat, és végigmegyek rajta – Párizsig, aztán még tovább is” – nyilatkozta Milák Kristóf a magyar szövetség honlapjának.


Azt még senki sem tudja, hogy Milák vajon a decemberi rövidpályás Eb-n indul-e     Fotó: Facebook/MUSZ


„Hosszasan beszélgettünk Kristóffal, visszatért, ez nem kérdés, de több konkrétumot egyelőre nem tudok mondani. Szerdán lesz edzőbizottsági, akkor egyeztetjük Sós Csaba szövetségi kapitánnyal az őszi-téli programot. Ami tény: decemberben lesz Bukarestben a rövidpályás Európa-bajnokság, és most még nem tudok választ adni arra a logikus kérdésre, hogy Kristóf indul-e azon a megméretésen” – fogalmazott Virth Balázs.

Sós Csaba szövetségi kapitány szívéről nagy kő esett le. Egy pillanatig sem tagadja, felmérhetetlen jelentősége van Milák újrakezdésének az egész magyar úszósport szempontjából.

„Meg tudom erősíteni a hírt, Kristóf valóban lenn volt a Duna Arénában, és edzett. Hogy örülök-e? Az nem kifejezés. Még rágondolni is rossz, mi lett volna, ha nem számíthattunk volna rá a jövőben. Az rendszerszintű katasztrófa lett volna” – mondta Sós Csaba szövetségi kapitány.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek