Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kézi-eb: a németektől is vereség

10perc.hu
2020. 12. 12.
Kézi-eb: a németektől is vereség

A magyar női kézilabda-válogatott 32-25-re kikapott Németország csapatától a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének szombati játéknapján, így már matematikai esélye sincs az elődöntőbe jutásra.

A magyarok ugyan mindenféle elvárás nélkül léphettek pályára a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon, ám vélhetően ennél a szereplésnél mindenki jobbat várt. Tény, hogy a jövő tavaszi olimpiai selejtezőre való felkészülés jegyében kell mindent nézni, ám ez a most mutatott teljesítmény sajnos ott is kevés lesz. A magyar válogatott a csoportkörben legyőzte Szerbiát, viszont Horvátországtól és a világbajnok Hollandiától kikaptak, így pont nélkül jutottak a középdöntő koldingi II. csoportjába.

Nos, az első meccsen aztán kiderült, hogy miután Németország ellen is gyengének találtattak a magyarok – 32-25-re győztek a németek –, így már a matematikai esélyét is elveszítették arra, hogy kiharcolják az elődöntőbe jutást. Sőt, miután előbb hétfőn 20.30-tól Romániával, kedden 20.30-tól pedig Norvégiával találkoznak Tomoriék, annak is elég nagy az esélye, hogy a középdöntő egyben a végállomást is jelenti a számunkra.

A csoport állása:

1. Norvégia 6 pont/3 mérkőzés (102-68), 2. Horvátország 6/3 (76-67), 3. Németország 4/3, 4. Hollandia 2/3, 5. Magyarország 0/3 (71-84), 6. Románia 0/3 (59-75)

Főkép forrása:
mksz.hu

További cikkek