Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Lakásfelújítás: a többség nem köt szerződést a kivitelezővel

10perc.hu
2021. 02. 22.
Lakásfelújítás: a többség nem köt szerződést a kivitelezővel

A lakásfelújítások 70 százalékában nem kötnek írásos szerződést az építőipari vállalkozókkal a megrendelők, és nem néznek utána a kivitelezőnek.

A felújítási igény tömegesen Budapesten jelentkezik, az év elejétől jelentős kereslettel találkoznak a szakemberek és a cégek, ezért a várakozási idő feltehetően nem fog csökkenni. Mindez a különböző támogatási lehetőségeknek köszönhető elsősorban. Ugyanakkor van egy gond a felújításoknál az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerint, mégpedig az, hogy az emberek többsége nem köt írásbeli szerződést és nem kér számlát sem a kivitelezőktől.

Az ÉVOSZ elnöke az M1-nek nyilatkozva elmondta, aki részesülni szeretne a felújítás költségeinek maximum 3 millió forintos visszatérítésében, akkor annak egyrészt írásos szerződést és tételes megállapodást kell kötnie az elvégzendő feladatokról, valamint a kivitelezőnek kifizetendő pénzeknek számlán keresztül kell mozognia. Az építőipari ágazat folyamatosan mintegy 340 ezer embert foglalkoztat, jó szakemberből, szakmunkásból és mérnökökből azonban az utóbbi 4-5 évben komoly hiány van, ami az idén is vélhetően megmaradt.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek