Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Tömegmészárlás Amerikában! Egy kiképzett katona megölt legalább 22 embert, és ötvenet megsebesített!

10perc.hu
2023. 10. 26.
Tömegmészárlás Amerikában! Egy kiképzett katona megölt legalább 22 embert, és ötvenet megsebesített!

Hajtóvadászat indult a lövöldöző után, ám Robert Card tartózkodási helyét nem ismerik, egy fehér Subaru Outbacket vezethet.

Lewiston az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Maine államban található, 36 ezres csendes kisváros volt. Eddig. Tegnap késő este azonban minden megváltozott. A 40 éves Robert Card ugyanis több helyszínen, egy étteremben, egy bevásárlóközpontnál és egy bowling-teremnél egy gépkarabélyból lövöldözni kezdett.

Az okleveles lőfegyveroktató legalább 22 embert megölt és 50 embert megsebesített. A rendőrség helyi idő szerint késő esti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy hajtóvadászat indult a tömeggyilkos után, ám Robert Card tartózkodási helyét nem ismerik, több száz rendőr keresi, egy fehér Subaru Outbacket vezethet. A hatóság fotót is megjelentetett a férfiról, aki a kép alapján utcai ruhát visel, és kezében fegyverrel látható.


A 40 éves Robert Card ugyanis több helyszínen, egy étteremben, egy bevásárlóközpontnál és egy bowling-teremnél egy gépkarabélyból lövöldözni kezdett    Fotó: CNN


Szakmája miatt a férfi gyakorlott a fegyverhasználatban, és tagja volt a fegyveres erőknek tartalékos katonaként. Egyes jelentések szerint mentális problémákkal küzdött. Nemrég azt állította, hogy "hangokat hall". A nyáron egy pszichiátriai intézményben kezelték, de két hét után kiengedték.

Lewiston város lakosságát óvatosságra intették, és arra, hogy zárkózzanak be lakásukba. A város fontos útjait lezárták. „Kérjük, maradjanak távol az utcáktól, és engedjék, hogy a hatóságok kezeljék a helyzetet” – figyelmeztette a lakosságot az rendőrség. "Ha gyanús tevékenységet vagy személyeket látnak, hívják a 911-et.”

Főkép forrása:
CNN

Hirdetés

További cikkek