Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ahundzada molla amnesztiát hirdetett a „múlt bűneinek” elkövetői számára

10perc.hu
2021. 12. 30.
Ahundzada molla amnesztiát hirdetett a „múlt bűneinek” elkövetői számára

Az afganisztáni tálibok vezetője arra utasított mindenkit az országban, hogy ne büntessék a volt kormány tisztségviselőit.

Nemrég felkerült a közösségi oldalakra egy nagy felzúdulást kiváltó felvétel, amelyen az látható, hogy két tálib volt katonatisztet ütlegel. Az afganisztáni tálibok vezetője, Hibatulla Ahundzada molla ezt követően arra utasította embereit, hogy ne büntessék meg az egykori afgán kormány tisztségviselőit, miközben több civil szervezet erőszakkal és rögtönbíráskodással vádolta meg a kabuli rezsimet.

„Tartsák tiszteletben, hogy amnesztiát adtam, és ne büntessék az előző kormány alkalmazottjait múltbeli bűneikért" - idézte Ahundzadát a tálibok egyik szóvivője, Mohammad Naím a Twitteren. Naím szerint a molla, aki évek óta kerüli a nyilvánosságot, szerda este beszélt erről afgán tisztségviselők előtt Kandahárban, a tálibok egyik fellegvárában.



Beszédében Ahundzada felszólította a helyi hatóságokat és a törzsi vezetőket: tegyenek meg mindent, hogy az afgánok ne akarják elhagyni az országot, és becsületük védve legyen. Hangsúlyozta, az afgánokat nem tisztelik más országokban, tehát egyetlen afgánnak sem kellene elhagynia hazáját.

Főkép forrása:
Aljazeera

További cikkek