Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Figyelem! Az Angliába utazóknak megint kötelező a PCR-teszt!

10perc.hu
2021. 11. 30.
Figyelem! Az Angliába utazóknak megint kötelező a PCR-teszt!

A ma életbe lépett új szabályozás alapján ismét PCR típusú koronavírus-szűrésnek kell alávetniük magukat érkezésük után mindazoknak, akik külföldről Angliába utaznak, és a negatív teszteredmény megérkezéséig a beutazóknak tartózkodási helyükön elkülönítésben kell maradniuk.

Ismét PCR-tesztet kell végeztetniük érkezésük után a külföldről Angliába utazóknak. A brit kormány a koronavírus újonnan azonosított omikron változatának megjelenése miatt hozta meg ezt az elővigyázatossági döntést. Ugyancsak mától a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben mindenkinek maszkot kell viselnie, a vendéglátóhelyekre ez a rendelet még nem terjed ki.

A PCR-tesztet legkésőbb az angliai érkezés utáni második nap végéig kell elvégezniük a beutazóknak. Az érkezés napja a szabályozás értelmében a nulladik napnak számít. Az angliai érkezés utáni második nap végéig elvégzendő PCR-tesztet azoknak az utasoknak is meg kell rendelniük és ki kell fizetniük, akik két napnál kevesebb időt töltenek Angliában.

A PCR-tesztet a beutazóknak a brit kormány által jóváhagyott egészségügyi magánszolgáltatóktól kell megrendelniük, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) ingyenes koronavírus-szűrési szolgáltatását beutazási célokra nem lehet használni.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek