391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Újabb fenyegetés! Ezúttal már 56 kínai gép sértette meg Tajvan légvédelmi zónáját!

10perc.hu
2021. 10. 05.
Újabb fenyegetés! Ezúttal már 56 kínai gép sértette meg Tajvan légvédelmi zónáját!

A szigetország elítélte a provokációt, míg az Egyesült Államok felszólította Kínát, hagyjon fel a katonai tevékenységgel a térségben.

A szombati provokációt követően - amiről a 10perc.hu is beszámolt - ezúttal már 56 kínai harci repülő repült a sziget légvédelmi zónájába, ezzel négy napon belül harmadszorra döntve meg az egyszerre a tajvani légvédelmi zónába repülő kínai harci gépek rekordját. A katonai repülők között nukleáris bombák célbajuttatására is alkalmas bombázók is voltak. 

Az elmúlt négy nap során a kínai légierő összesen 149 harci gépe hatolt a tajvani légtérbe. Az akciók kezdete egybeesett a Kínai Népköztársaság 1949-es megalakulásának péntekre eső évfordulójával, amellyel Kína szárazföldi részén egy hetes munkaszünet vette kezdetét.

Tajvan elítélte, hogy Kína harci repülőket küldött a légvédelmi zónájába, Szu Csen-csang miniszterelnök úgy fogalmazott, a szigetországnak résen kell lennie, mert Kína egyre szélsőségesebb magatartást mutat. Hozzátette: az egész világ láthatja, hogy Kína ismételten veszélyeztette a régió békéjét.

Ned Price amerikai külügyi szóvivő közleményében az Egyesült Államok felszólította Kínát, hogy hagyjon fel provokatív katonai tevékenységével Tajvan közelében. Peking erre azzal reagált, hogy Washingtonnak a tajvani szeparatista erők támogatásával kellene felhagynia.

Főkép forrása:
China Times

További cikkek