Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rekordszintet ért el a budapesti irodaházak üresedése

10perc.hu
2024. 10. 18.
Rekordszintet ért el a budapesti irodaházak üresedése

A budapesti irodapiac kihasználatlansága 2024 harmadik negyedévében 14%-ra emelkedett, ezzel kilencéves csúcsot döntött.

2024 harmadik negyedévében a budapesti irodapiac üresedési rátája elérte a 14%-ot, ami kilencéves rekordot jelent a fővárosban. A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) által készített összegzés szerint utoljára 2015-ben volt hasonlóan magas a kihasználatlansági mutató, még a koronavírus-járvány alatt sem volt ennyi üres iroda a városban. Az idei harmadik negyedév során mindössze három új, összesen 23 ezer négyzetméternyi irodaházat adtak át, amivel a modern irodaállomány 4,4 millió négyzetméterre nőtt - közölte a Telex.

Ezzel párhuzamosan a kereslet az előző év azonos időszakához képest 30%-kal esett vissza, ami tovább növelte az üresedési rátát. Az irodák kihasználatlansága az előző negyedévhez képest 0,08 százalékponttal, az előző év azonos időszakához képest pedig 1,05 százalékponttal nőtt.

A budapesti irodapiac üresedése különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy a kormány 580 milliárd forint értékben vásárol irodaházakat három különböző ponton, ami komoly segítséget jelent az eladóknak, mivel így elkerülik az értékesítéssel vagy kiadással járó nehézségeket.

Címkék:
#Budapest

Hirdetés

További cikkek