Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A szegedi BYD által gyártott elektromos buszokat fog használni a BKK

10perc.hu
2024. 10. 04.
A szegedi BYD által gyártott elektromos buszokat fog használni a BKK

A BKK bejelentette, hogy 2026 tavaszától 70 korszerű, légkondicionált, teljesen elektromos buszt állít forgalomba Budapesten, amelyeket a Szegeden épülő BYD gyárban készítenek.

A BKK bejelentette, hogy 2026 tavaszától 70 korszerű, légkondicionált, teljesen elektromos buszt állít forgalomba, amelyek a Szegeden épülő BYD gyár által készülnek. A BYD buszai a város nagy utasforgalmú belvárosi vonalain fognak közlekedni, ezzel támogatva Budapest klímacéljainak megvalósítását. A BKK közleménye szerint a város közlekedési fejlesztései a környezetbarát alternatívákra fókuszálnak, és a BYD buszok forgalomba állítása a fővárosi közlekedés zöldítése felé tett újabb lépés - közölte a 24.hu.

A BKK által indított két közbeszerzés eredményeként az ArrivaBus Kft. 12-12 éves szerződést írt alá a fővárosi cég és a buszok üzemeltetése érdekében. A megállapodások az elektromos buszok karbantartásáért, járművezetők alkalmazásáért, valamint az elektromostöltő-infrastruktúra kiépítéséért és üzemeltetéséért is felelős szolgáltatónak biztosítanak keretet. A BKK kiemelte, hogy a 2015 óta üzemelő 240 autóbusszal kapcsolatos szolgáltatási szerződések kiterjesztésének részeként a város számára elérhetővé válik egy további 30-30 százalékos járműopció is, amely lehetővé teszi, hogy a fővárosi autóbuszkiadás közel 10 százaléka elektromos meghajtású legyen.

A közlekedés zöldítése, a közösségi közlekedés környezetbarát fejlesztése egyben Budapest klímaváltozással szembeni ellenálló képességét is erősíti, írta a BKK. Az Európai Bizottság Zöld Megállapodása célja, hogy 2050-re karbonsemleges Európai Unió jöjjön létre, és a Budapesti Mobilitási Terv is a zéróemissziós járművek, mint például trolibuszok és elektromos buszok beszerzését helyezi előtérbe.


Főkép forrása:
Northfoto

Hirdetés

További cikkek