Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Fillérekért jutott Mészáros Lőrinc a legnagyobb tévés sales house-hoz

10perc.hu
2024. 08. 23.
Fillérekért jutott Mészáros Lőrinc a legnagyobb tévés sales house-hoz

Mészáros Lőrinc vállalatcsoportja, a Status MPE Magántőkealap, 2023 végén szinte fillérekért vásárolt részesedést a magyar reklámpiacon meghatározó szerepet betöltő Atmedia Kft.-ben.

A G7 információi szerint a cégcsoport „erősen áron alul” jutott hozzá a tévécsatornák reklámfelületeit értékesítő sales house-hoz, amely évente több mint 40 milliárd forintos árbevételt termel, nyeresége pedig rendszeresen 1-1,5 milliárd forint között mozog - írta a 24.hu.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz tavaly októberben benyújtott bejelentés szerint a Mészáros-csoport ,,közvetetten egyedüli irányítást szerzett a Visus Invest Vagyonkezelő Kft. és az általa irányított Atmedia Kft. és annak leányvállalatai felett." Az Atmedia Kft. Magyarország legnagyobb tévés sales house-a, amely közel ötven televíziós csatorna hirdetési felületeit kezeli, beleértve a TV2-csoport, a közmédia, a Hír TV és az ATV reklámfelületeit is.

A G7 beszámolója szerint az Atmedia szűk harmadának beszerzési értéke mindössze 600 millió forint volt, miközben a cég tényleges piaci értéke ennek többszöröse. A maradék kétharmadot birtokló cég 49,5 százalékos tulajdonhányadáért pedig mindössze 1,6 millió forintot fizettek. Ez az összes irreális egy olyan cég harmadáért, amelynek az éves nyeresége eléri az 1-1,5 milliárd forintot.

Főkép forrása:
Bellus István Facebook oldala

További cikkek