Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Akár duplájára is drágulhat a Foodora rendelések díja

10perc.hu
2024. 06. 15.
Akár duplájára is drágulhat a Foodora rendelések díja

A Foodora e-mailben értesítette felhasználóit a rendeléseik során felszámolt rendszerhasználati díj mértékének változásáról.

A változás lényege, hogy a korábbi egységes díj helyett a jövőben a rendelés összegétől függően kell fizetni, ami akár a mostani díj duplája, azaz 300 forint is lehet.

A Foodora két éve, még Foodpanda néven, vezette be a rendszerhasználati díjat a magyar piacon. Kezdetben ez a díj 110 forint volt rendelésenként, majd idővel 150 forintra emelkedett. Az új szabályozás értelmében a díj minimuma továbbra is 150 forint marad, de a rendelés összegével arányosan növekedhet akár 300 forintra.

A hvg.hu cikke szerint a díj bevezetése óta a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálatot indított a Foodora ellen, mivel a platform nem tájékoztatta megfelelően a fogyasztóit a díj alkalmazásáról és annak változásairól.

Az új rendszerhasználati díjon kívül a Foodora további változásokat is bevezet az általános szerződési feltételeiben. 

Mostantól lehetőség lesz arra is, hogy a felhasználók az egyes szolgáltatók által megszabott minimális rendelési érték alatt is rendeljenek. Ebben az esetben azonban egy külön díjat, az úgynevezett alacsony értékű rendelés díját kell megfizetniük.

Az e-mailben küldött tájékoztatás szerint ezek a változások a Foodora megnövekedett költségei és a versenytársak hasonló díjai miatt váltak szükségessé. A rendszerhasználati díj mértékének növelése és a minimális rendelési érték alatti rendelések lehetősége a jövőben várhatóan még inkább befolyásolja majd a felhasználói szokásokat és a platform által nyújtott szolgáltatások igénybevételét.

A Foodora e-mailes tájékoztatása szerint az új díjszabás és a változások hamarosan életbe lépnek, így a felhasználóknak érdemes figyelniük a rendelés végösszegét és a hozzá kapcsolódó díjakat, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.

Főkép forrása:
foodora Magyarország Facebook oldal

Hirdetés

További cikkek