388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

NAV: az építőipari cégek negyedét jogsértésen kapták

10perc.hu
2021. 08. 18.
NAV: az építőipari cégek negyedét jogsértésen kapták

Az építkezéseken más ágazatokkal összehasonlítva a feketén foglalkoztatottak aránya igen magas, ezt igazolja az építőipari ellenőrzések idei mérlege is.

Az idén eddig a több mint kétezer építőipari ellenőrzésből 550 esetben talált jogsértést az adóhivatal. A szabályos foglalkoztatás az államkassza mellett elsősorban a munkavállaló érdeke, ezért is ellenőrzi ezt kiemelten az adóhivatal.

Az ellenőrzések során kiderült, hogy az építkezéseken más ágazatokkal összehasonlítva a feketén foglalkoztatottak aránya igen magas, ezt igazolja az építőipari ellenőrzések idei mérlege is, amely szerint csaknem 160 munkavállalót jelentettek be késedelmesen, 850 alkalmazottat pedig illegálisan, bejelentés és így mindenféle biztosítás nélkül dolgoztattak.



A NAV fellépésének köszönhetően az ágazat kezd „kifehéredni”, ugyanis a korábbi ellenőrzések során, 2013 és 2019 között összesen kétezer milliárd forintot már beszedett az állam a korábban a feketegazdaságban tevékenykedő szereplőktől.

A NAV tovább folytatja az ágazat ellenőrzését, melynek célja a feketefoglalkoztatás visszaszorítása, a cégtemetők felszámolása, a modern, elektronikus fizetési módszerek elterjesztése és az, hogy megálljt parancsoljanak a számla nélküli munkavégzésnek az építőiparban.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#Építőipar

További cikkek