387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

GVH: kemény fellépés az építőipari kartelek ellen

10perc.hu
2021. 07. 06.
GVH: kemény fellépés az építőipari kartelek ellen

Elfogadhatatlan, hogy egyes tüzépek nem tüntetik fel átláthatóan a listaáraikat, miközben a teljes vételárat előre elkérik, ráadásul készpénzben.

Úgy tűnik, az állam valóban minden eszközzel fellép azok ellen, akiknek köszönhetően elszabadultak az árak az építőipari alapanyagok piacán. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva alaposan kivizsgál minden jelzést, amely jogsértésre utalhat az építőipari alapanyagok drasztikus áremelkedésében.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke elmondta: folyamatosan figyelik a piacot, a beérkező panaszok a vevők és építkezők kiszolgáltatottságáról szólnak, "vadnyugati" állapotokról tanúskodnak. Az építőanyag-kereskedőknek kellene versenyezni a vevőkért, nem pedig fordítva. Elfogadhatatlannak tartja, hogy egyes tüzépek nem tüntetik fel átláthatóan a listaáraikat, miközben a teljes vételárat előre elkérik, ráadásul készpénzben.

A GVH piaci konzultációt kezdeményezett az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével, ezt követően külön vizsgálói csoportot hozott létre a drasztikus építőipari alapanyag-áremelkedés okainak feltárására. Emellett folyamatban van a hazai cementpiac három legjelentősebb szereplőjével szemben 2020 októberében gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárás is.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#Építőipar

Hirdetés

További cikkek