Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Megvan, hova adjuk adónk egy százalékát!

10perc.hu
2021. 05. 04.
Megvan, hova adjuk adónk egy százalékát!

Az adójuk 1+1 százalékát felajánlók közül a legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvánosságra hozta, hogy az adófizetők miként szoktak adójuk 1 százalékáról rendelkezni. Ugye, senki sem felejti el, hogy a befizetett adó 1+1 százalékáról május 20-ig lehet rendelkezni akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként a "20EGYSZA" lapon. Figyelem, a legegyszerűbben rendelkezni KAÜ azonosítóval, a NAV webes kitöltő programján keresztül lehet.



A NAV kimutatása alapján az adójuk 1+1 százalékát felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek, legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat. Ugyanakkor a civil szervezeteken kívül további 1 százalék valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlható fel. Most az adóhivatal honlapjára felkerült valamennyi érintett civil szervezetek adószáma, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai száma, amelyekre felajánlás tehető.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek