Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Gulyás Gergely lezárta az Orbán Balázs körüli vitát

10perc.hu
2024. 10. 04.
Gulyás Gergely lezárta az Orbán Balázs körüli vitát

A csütörtöki rendhagyó Kormányinfón Geszten Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték Orbán Balázs politikai igazgató jövőjéről.

A kérdés Orbán Balázs Ukrajnára és az '56-os forradalomra vonatkozó megjegyzéseivel kapcsolatos kritikákra vonatkozott - írta a SzeretlekMagyarország.hu.

Az ügy előzménye, hogy Julia Gross, Németország budapesti nagykövete, a német egység napja alkalmából rendezett ünnepségen éles kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben. Gross szerint a magyar kormány egyre inkább eltávolodik attól az iránytól, amely erősítette a két nemzet barátságát. Kijelentéseivel kapcsolatban a német és francia nagykövetek közösen egy diplomáciai jegyzéket, úgynevezett demarsot is átadtak a magyar kormánynak, amelyben aggodalmukat fejezték ki Magyarország védelmi elkötelezettségével kapcsolatban.

Gulyás Gergely reagált a kérdésekre, élesen bírálva a két nagykövet megjegyzéseit. Szerinte cinikus és ízléstelen, hogy ezek az országok kritizálnak, amikor nem segítettek Magyarországon az 1956-os forradalom idején. Orbán Balázs kijelentéseivel kapcsolatban pedig elmondta, hogy szerinte azok félreérthetőek voltak, de nem tartalmazták azt, amit a kritikusok ki akartak belőlük hozni.

Amikor arról kérdezték, marad-e a politikai igazgató a posztján a történtek után, Gulyás kijelentette: „az ügy a részükről le van zárva”.

Főkép forrása:
Orbán Balázs Facebook

További cikkek