Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A kormány célja a gyors béremelés és lakhatás biztosítása

10perc.hu
2024. 10. 03.
A kormány célja a gyors béremelés és lakhatás biztosítása

A Kormányinfón bejelentették, hogy új gazdasági intézkedések és lakhatási programok segítik majd a növekedést és a béremelést Magyarországon.

A mai kormányinfó fő témája a gazdasági növekedés felgyorsítása és a változó gazdasági helyzethez való alkalmazkodás volt. „Új válaszokat, új gazdaságpolitikát kell alkalmazni – hangsúlyozta Gulyás Gergely. Hozzátette, hogy Magyarország számára a gazdasági semlegesség a megoldás, mivel az európai gazdasági hidegháború elzárja az országot a távolabbi piacoktól - írta a 24.hu.

A növekedési cél jövőre 3–6 százalék, amelyhez a kormány munkáshitelekkel és a családi adókedvezmény megduplázásával kíván hozzájárulni.

Az új gazdasági intézkedések fő céljai közé tartozik:

- megfizethető lakhatás biztosítása,

- a bérek gyors emelése,

- a kis- és középvállalkozások (kkv) jelentős növekedése.


Gulyás kiemelte, hogy a fiatalok lakhatási problémái különösen sürgetőek, ezért a kormány programot hirdet a kollégiumi férőhelyek és a fiatalok lakhatásának támogatására. Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert bízták meg azzal, hogy vizsgálja meg a lakbér-szabályozás nemzetközi gyakorlatát, beleértve az Airbnb szabályozását. A csomag része lesz a lakásépítési folyamatok gyorsítása is.

A béremelésekkel kapcsolatban a miniszter hozzátette: céljuk egy többéves bérmegállapodás megkötése a munkaadók és a munkavállalók között, ami lehetővé tenné a minimálbér és a garantált bérminimum gyors emelését, valamint ezek hatásaként az átlagbér növekedését is.

A kkv-k számára a következő két évben jelentős támogatásokat és ösztönzőket biztosítanak, amelyekkel a vállalkozások méretbeli növekedését szeretnék elősegíteni. Ezen intézkedéseket a következő 2–3 hétben dolgozzák ki.


Főkép forrása:
Gulyás Gergely Facebook

További cikkek