Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Gulyás Gergely: Vitnyéden nem lesz menekülttábor

10perc.hu
2024. 09. 27.
Gulyás Gergely: Vitnyéden nem lesz menekülttábor

Gulyás Gergely cáfolta a Vitnyédre tervezett menekülttáborról szóló híreket.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter határozottan cáfolta a Vitnyéden létesítendő menekülttáborról szóló híreket. A miniszter az MTI-nek adott nyilatkozatában kiemelte: 

„Vitnyéden semmilyen menekülttábor nem lesz, a kormánynak semmilyen ilyen terve nincs.” Hozzátette, hogy az osztrák belpolitikában elhangzott állítások félrevezetőek, és a magyar kormány továbbra is elkötelezett Európa és Ausztria védelmében a migrációval szemben.

Vitnyédi tervek: Diáktábor a menekülttábor helyett

A miniszter egyértelművé tette, hogy a vitnyédi helyszínnel kapcsolatos tervek teljesen más jellegűek. A településen „egy soproni és egy győri iskola diákjai számára szervezett nyári tábor lesz, ahol rendészeti oktatás zajlik”. Menekülttábor építése azonban nem szerepel a kormány tervei között.

Magyarország határozott álláspontja a migrációról

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy Magyarország szilárdan védi külső határait és ellenáll a migrációs nyomásnak. „Ha Brüsszel migránsok befogadására kényszerít bennünket, akkor menekülttábort nem az osztrák határnál, hanem a Gran-Place-on, Brüsszel főterén kell létrehozni” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette: amennyiben Brüsszel migránsokat akar befogadni, Magyarország biztosítja számukra az önkéntes kiutazás lehetőségét.

Főkép forrása:
Gulyás Gergely Facebook oldala

További cikkek