Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Újra teljes vonalon közlekedik a 19-es és 41-es villamos Budapesten

10perc.hu
2024. 09. 24.
Újra teljes vonalon közlekedik a 19-es és 41-es villamos Budapesten

Szeptember 24-től a 19-es és 41-es villamosok ismét a teljes vonalon közlekednek Budapesten, a Duna apadásával helyreáll a közlekedési rend.

A Duna apadásával szeptember 24-től helyreáll a közlekedés a budai villamosvonalakon, így a 19-es és a 41-es villamosok ismét a teljes vonalon járnak – számolt be róla a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Duna vízszintjének csökkenése lehetővé teszi a menetrend helyreállítását

A hétvégi tetőzést követően a Duna vízszintje csökkenni kezdett Budapesten, ennek köszönhetően a BKK járatai fokozatosan visszatérhetnek az eredeti menetrendhez.

„Szeptember 24-én, kedden a 19-es villamos már a teljes vonalán, azaz a Bécsi út / Vörösvári út és Kelenföld vasútállomás M között jár" – közölte a BKK. Ugyanekkor a 41-es villamos is újra a megszokott útvonalán, a Bécsi út / Vörösvári úttól a Batthyány téren át egészen a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig közlekedik.

Alapos ellenőrzések előzik meg az újraindulást

A BKK tájékoztatása szerint a járatok újraindítását az árvíz által érintett szakaszokon minden esetben „alapos takarítás és komoly műszaki ellenőrzések” előzik meg. A szakemberek folyamatosan figyelik a Duna vízszintjét, és ennek megfelelően döntenek a forgalmi korlátozások feloldásáról.

További közlekedési változások

A BKK tervei szerint szerdától a H5-ös HÉV is újra a Batthyány térig közlekedik, valamint „jelenlegi tervek szerint pénteken üzemkezdettől a pesti oldalon közlekedő 2-es villamos közlekedése is helyre állhat.”

Főkép forrása:
BKK

További cikkek