Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe Magyar Péter

10perc.hu
2024. 09. 23.
Nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe Magyar Péter

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke bejelentette, hogy nem csatlakozik a Fővárosi Közgyűléshez, helyette tíz képviselő fogja pártját képviselni.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke vasárnap este, a Magyarinfó keretében bejelentette, hogy nem vesz részt személyesen a Fővárosi Közgyűlés munkájában. Döntése nagy figyelmet keltett, hiszen korábban sokan számítottak arra, hogy a párt elnöke aktívan részt fog venni a fővárosi döntéshozatalban. Magyar azonban úgy határozott, hogy tíz másik képviselőre bízza a párt érdekeinek képviseletét a közgyűlésben - közölte a Telex.

A Tisza Párt elnöke azzal indokolta döntését, hogy stratégiai okokból kívánja megosztani a feladatokat, és ezzel a lépéssel új lendületet kíván adni a párt budapesti politikai szerepének. Bejelentette, hogy a pártot a következő személyek fogják képviselni a Fővárosi Közgyűlésben: Ordas Eszter jogász, Porcher Áron közgazdász, Gémes Szilvia business coach, Bovier György esélyegyenlőségi, integrációs és marketing szakértő, Barna Judit Annamária közösségszervező és kulturális menedzser, Bujdosó Andrea Anna vezetőfejlesztési és esélyegyenlőségi tanácsadó, Molnár Dániel oktató, Orbán Árpád közgazdász, Balogh Balázs szabadúszó és Kollár Kinga jogász.

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a Tisza Párt független politikai szereplő kíván maradni, ezért nem kötnek koalíciót más frakciókkal a Fővárosi Közgyűlésben, és nem javasolnak főpolgármester-helyettest sem. Emellett fontosnak tartotta kiemelni, hogy a budapesti cégek igazgatóságaiba és felügyelőbizottságaiba sem delegálnak tagokat.

A Tisza Párt vezetője szerint a tíz kiválasztott képviselő biztosítani fogja, hogy pártjuk céljai és értékei megfelelően jelenjenek meg a fővárosi döntéshozatalban. Az elnök kiemelte, hogy a csapatban különböző szakmai területekről érkező, magasan képzett szakemberek találhatók, akik között jogászok, közgazdászok, fejvadászok, közösségszervezők és esélyegyenlőségi szakértők is vannak.


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek