Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Két napon át gyűjtik a tanszeradományokat a Nyugati téren

10perc.hu
2024. 08. 30.
Két napon át gyűjtik a tanszeradományokat a Nyugati téren

Iskolakezdési adománygyűjtést rendeznek Budapest szívében, ahol a főváros lakói segíthetnek a rászoruló családok gyermekeinek.

A főváros augusztus 30-án és 31-én, pénteken és szombaton ismét tanszergyűjtési akciót szervez a Nyugati téren, ahol iskolai eszközökre és játékokra várják az adományokat. Az eseményt a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt. és a Baptista Szeretetszolgálat közösen rendezi meg, céljuk, hogy támogassák azokat a családokat, akik az iskolakezdés költségeit nem tudják fedezni - írja az Énbudapestem.

A gyűjtés során a szervezők minden olyan eszközt szívesen fogadnak, amely segíthet a gyerekek iskolai felkészülésében. 

Az adományozott tárgyak között jól jöhetnek iskolatáskák, tolltartók, írószerek, mesekönyvek, és egyéb hasznos iskolai kellékek. 

Fontos, hogy az adományok jó állapotúak legyenek, hiszen a cél, hogy újra felhasználható eszközöket biztosítsanak a diákok számára. Elhasználódott, törött vagy sérült tárgyak nem kerülhetnek a gyűjtésbe.

Az esemény célja, hogy a beiskolázás során a rászoruló gyerekek is megfelelő eszközökkel kezdhessék el az új tanévet. Az adományok egy része a Családok Átmeneti Otthona lakóihoz kerül, ahol a gyűjtött tanszerek segítik a gyermekek felkészülését az iskolai évre.

Ha valaki nem tud személyesen részt venni az eseményen, lehetősége van online adományozni, így távolról is hozzájárulhat a közös ügyhöz. 


Címkék:
#Budapest

További cikkek