Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szörényi Levente: Ha Magyar Pétert megválasztják, disszidálok Törökországba

10perc.hu
2024. 08. 22.
Szörényi Levente: Ha Magyar Pétert megválasztják, disszidálok Törökországba

Szörényi Levente, a Kossuth-díjas zeneszerző és a magyar zenei élet ikonikus alakja, keményen bírálta Magyar Pétert és a TISZA Pártot.

A Demokrata című hetilapnak adott interjújában Szörényi kijelentette, hogy ha Magyar Péter hatalomra kerülne a 2026-os országgyűlési választásokon, elhagyná Magyarországot és Törökországba költözne.

„Mindenesetre én disszidálok, ha ezt az embert megválasztják miniszterelnöknek, méghozzá Törökországba” – mondta Szörényi. A zeneszerző élesen kritizálta Magyar Pétert és csapatát, akiket azzal vádolt, hogy külföldi érdekeket szolgálnak, hasonlóan Orseolo Péterhez, aki a magyar történelemben hűbérbe adta az országot a németeknek.

Szörényi véleménye szerint a magyar politikai életben most is jelen van az a jelenség, hogy külföldről támogatott politikai szereplők próbálnak hatalomra kerülni. A zenész úgy látja, hogy Magyar Péter „minősíthetetlen”, és a külföldi támogatásnak köszönhetően próbálják Orbán Viktor ellen felépíteni.

A zeneszerző az interjúban továbbá összehasonlította Magyar Pétert Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel, akit bár irányítottnak tart, mégis határozott karakterként jellemzett. Ezzel szemben Magyar Pétert „nagyképű” és „narcisztikus” személynek nevezte, akit külföldi pénzekkel építenek fel.

Főkép forrása:
BudaPestkörnyéke.hu Facebook oldala

További cikkek