Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tűzijáték és drónshow: Így ragyogott Budapest augusztus 20-án

10perc.hu
2024. 08. 21.
Tűzijáték és drónshow: Így ragyogott Budapest augusztus 20-án

Az augusztus 20-i tűzijáték több mint 45 000 pirotechnikai effekttel, drónshow-val és fényfestéssel kápráztatta el a nézőket Budapesten.



Kedd este tízkor, egy órával a tervezett időpont után kezdődött meg az augusztus 20-i tűzijáték Budapesten. Az eseményre több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effektet készítettek elő, melyeket drónshow és fényfestés egészített ki, így téve még látványosabbá a nemzeti ünnepet - számolt be róla a Telex.

A szervezők idén is különleges pirotechnikai elemekkel készültek: tűzmozsár, kartács, római gyertya, görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek tették felejthetetlenné az estét. A tűzijáték közel ötszáz különböző helyszínről – beleértve 9 folyami uszályt, 65 pontont, valamint a Szabadság, Erzsébet és Margit hidat – indult, így a Duna partján álló nézők számára egyedülálló élményt nyújtott.

A látványos esemény mögött átgondolt történetmesélés húzódott. A szervezők szerint „a tűz és fények játéka az idén is egy, a nemzeti mesehagyományból jól ismert karakter szemszögén keresztül meséli el a magyarság történetének legfontosabb eseményeit: a csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és államalapító Szent István királyunk történetét." 

forrás:  MTI/Balogh Zoltán 

A történelmi és mondabéli epizódokat egy öreg pásztor karaktere mutatta be, ami a narrációval ellátott tűzijátékshow hat tételének alapját adta. Elek Norbert zenei kompozíciója tette teljessé az est látványvilágát.

forrás:  MTI/Balogh Zoltán 


Főkép forrása:
MTI/Lakatos Péter
Címkék:
#Budapest

További cikkek