Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Reagált K. Endre Balog Zoltán püspök nyilatkozatára

10perc.hu
2024. 06. 19.
Reagált K. Endre Balog Zoltán püspök nyilatkozatára

Levélben reagált K.Endre Balog Zoltán püspök a kegyelmi ügyről szóló interjújára.

K. Endre, a bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettese, levélben reagált a Blikk megkeresésére, kijelentve, hogy lincshangulat van ellene, de hálás a neki kegyelmet adóknak. Elmondása szerint Balog Zoltán püspök azon kevés közismert személyek közé tartozik, aki nyíltan felvállalja véleményét az ellene gerjesztett helyzetben - közölte a Telex.

„Balog Zoltán püspök úr azon nagyon kevés közismert személyek közé tartozik, aki az ellenem gerjesztett lincshangulatban továbbra is nyíltan felvállalja a véleményét” – írta K. Endre. A levélben kifejtette, hogy Balog továbbra is kiáll az ártatlansága mellett, mivel jól ismeri őt és rendelkezik azokkal a háttér-információkkal, amelyek az igazságszolgáltatás számára nem voltak elérhetők. „Az is megfelel a valóságnak, hogy az igazamért küzdő embernek tart, mivel az is vagyok” – tette hozzá K. Endre.

K. Endre szerint a bíróság nem tudta kétséget kizáróan bizonyítani bűnösségét. Levelében háláját fejezte ki a kegyelmet adóknak, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy le kellett mondaniuk. „Végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk, ugyanakkor hálásan köszönöm a döntésüket.”

A korábbi igazgatóhelyettes tavaly kapott elnöki kegyelmet Novák Katalin köztársasági elnöktől a pápalátogatás alkalmából. Az ügy következményeként lemondott Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter, valamint Balog Zoltán, aki megtartotta püspöki címét, de lemondott a református egyház zsinati elnöki posztjáról.

Az ügy komoly felháborodást váltott ki a Fideszben és református körökben is. Balog Zoltán a botrány kirobbanása után kénytelen volt lemondani zsinati elnöki posztjáról, bár püspöki tisztségét megtartotta.

Balog Zoltán interjújáról itt írtunk korábban.

Főkép forrása:
Globetrotter19/Wikimedia Commons

További cikkek