386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Esztergomi robbantás: egy körözött bűnöző gyilkolta meg a rendőrt

10perc.hu
2023. 09. 21.
Esztergomi robbantás: egy körözött bűnöző gyilkolta meg a rendőrt

A férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során.

Brutális robbanás történt szerda este egy esztergomi családi háznál. A robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, "civil személy nincs a sérültek között". Az elkövető szintén meghalt a robbanásban.

Az ügyészség közölte, az eddig beszerzett adatok szerint szerdán a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

Benzinnel körbelocsolt gázpalackkal várta a rendőröket az esztergomi robbantó, akit egy túsztárgyaló pszichológus 4 és fél órán keresztül próbálta meggyőzni arról, hogy adja fel magát, de az Index információi szerint ő nem volt együttműködő.

Az elsődleges információk szerint a férfinak jelentős tartozása volt. Többek között az áramszolgáltató felé is komoly adósságot halmozott fel, ami miatt az elektromosságot is ki akarták kapcsolni a lakásban. Végül a férfi csapdába csalta a rendőröket, az előre benzinnel fellocsolt lakást felgyújtotta, és amikor a TEK-esek bementek, megnyitotta a gázpalackot vagy gázpalackokat.

A ház a robbantás után kigyulladt, de a tűzoltóknak sikerült hamar eloltani. Az Index információi szerint ez lehetett az első alkalom a 2010-es fennállás óta, hogy a TEK egyik munkatársa életét veszítette egy akció során.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd
Címkék:
#Robbanás

További cikkek