Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Enyhe idővel várjuk a Jézuskát

10perc.hu
2022. 12. 19.
Enyhe idővel várjuk a Jézuskát

A hét első napjain még számítani lehet napsütésre, de aztán visszatér a borult, párás, ködös idő, záporeső és szitálás is előfordulhat az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint.

Ma a kevés fátyolfelhő mellett sok napsütés várható, majd este északnyugat felől határozottan megnövekszik, helyenként meg is vastagszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Kedden hajnalban, reggel rétegfelhős, párás, ködös körzetek is lehetnek, néhol zúzmarával. Napközben változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri majd a napsütést, de az alacsonyabb szinteken is megnövekszik észak felől a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. A minimum-hőmérséklet nagyrészt mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul, délutánra mínusz 1 és plusz 5 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán részleges hidegpárna alakulhat ki, emiatt több helyen rétegfelhős, párás idő várható ködfoltokkal. Másutt a párásság megszűnését követően hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínű, kora délutánra többnyire 2 és 8 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön közepesen vagy erősen felhős idő valószínű helyenként pára-, ködfoltokkal. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 5 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között valószínű.

Pénteken nagyrészt erősen felhős idő várható helyenként pára, ködfoltokkal. Kisebb esőre, záporra az északi megyékben van nagyobb esély. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A hajnali mínusz 2, plusz 5 fokról 2, 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek