Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Megérkezett Magyarország legolcsóbb villanyautója

10perc.hu
2024. 10. 21.
Megérkezett Magyarország legolcsóbb villanyautója

Az új Dacia Spring, Magyarország legolcsóbb elektromos autója, jelentős frissítésekkel és kedvező árral debütál a hazai piacon.

Az új Dacia Spring, amelyet a Dacia idén mutatott be, továbbra is a magyar piacon elérhető legolcsóbb elektromos autóként debütált. A Kínában gyártott négyszemélyes mini elektromos autó állami támogatással akár 5,7 millió forintért is megvásárolható. A Dacia Spring első generációját 2021-ben dobták piacra, és akkoriban is óriási érdeklődés övezte, mivel az állami támogatás segítségével akár 4 millió forintért is elérhető volt - közölte a hvg.

Az új, 2024-es modell a korábbihoz képest jelentős frissítéseken esett át, mind technológiai, mind dizájn szempontjából. A legújabb verzió modernebb külsőt kapott, amely sokkal dinamikusabb és korszerűbb megjelenést kölcsönöz az autónak. A frissített modell 65 lóerős motorral rendelkezik, ami az előző generáció 45 lóerős teljesítményéhez képest jelentős előrelépés. A 225 kilométeres hatótáv is javulást jelent az előző modellhez képest, így a Dacia Spring továbbra is ideális választás városi közlekedésre vagy kisebb távolságok megtételére.

Az új Spring két változatban érhető el Magyarországon: az alapmodell, a Spring Expression, 8,5 millió forintos árral indul, míg a jobban felszerelt Extreme verzió ára 8,9 millió forint. Ez utóbbi változat extra felszereltséget és prémiumabb érzetet kínál a vásárlóknak, így azoknak ajánlott, akik többet várnak el egy városi kisautótól. A korábbi, 45 lóerős Spring Expression modell még 8,4 millió forintos áron volt elérhető.

A piacon jelenleg a Dacia Spring versenytársa a Citroën ë-C3, amely szintén a kedvező árú elektromos autók között szerepel. A Citroën ë-C3 azonban magasabb, 9,9 millió forintos áron érhető el, viszont nagyobb, 113 lóerős teljesítménnyel és hosszabb, 320 kilométeres hatótávval rendelkezik. Azoknak, akik kicsivel többet szeretnének költeni egy nagyobb teljesítményű villanyautóra, a Citroën ë-C3 jó alternatíva lehet, de ár-érték arányban a Dacia Spring továbbra is az egyik legjobb választás a magyar piacon.

Főkép forrása:
Dacia - hivatalos oldal

További cikkek