Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Ezeken a pontokon kell torlódásokra számítani ma reggel az utakon

10perc.hu
2024. 10. 21.
Ezeken a pontokon kell torlódásokra számítani ma reggel az utakon

A mai napon több baleset és útlezárás nehezíti a közlekedést az ország különböző főútvonalain, jelentős torlódásokkal.

A mai napon több helyszínen is balesetek és útlezárások akadályozzák a közlekedést az ország különböző pontjain, különösen az M0-s autóút és a főbb közlekedési útvonalak mentén. A következő helyzetekre kell felkészülni az utakon:

Az M0-s autóút keleti szektorán, a 48-as kilométernél, a maglódi csomópontnál a gyorsítósávban több személyautó ütközött össze a 11-es főúti végcsomópont irányába. A helyszínen torlódás alakult ki, ezért az autósoknak jelentős késéssel kell számolniuk - közölte az Útinform.

Az 1-es főúton, Budaörs térségében szintén baleset történt, ahol egy személyautó ütközött össze egy kamionnal. A 7-es kilométernél félpályás útlezárás van érvényben, ami tovább lassítja a forgalmat ezen a szakaszon.

A 2-es főúton, Drégelypalánk és Nagyoroszi között, a 69-es kilométernél egy teherautó rakománya a burkolatra szóródott. A baleset miatt a forgalom félpályán, váltakozó irányban halad, ami szintén torlódásokhoz vezet.

A 7-es főúton, Nagykanizsa térségében, egy személyautó és egy motoros karambolozott a 206-os kilométernél. Az ütközés miatt a forgalmat megállították, így teljes útlezárás van érvényben a helyszínen.

A 10-es főúton, Lábatlan belterületén, egy másik baleset során egy személyautó és egy motoros ütközött össze az 58-as kilométernél. A helyszínelés idejére az út egyik oldalát lezárták, így ezen a szakaszon is félpályás forgalomkorlátozás van.

Az 56-os főúton, Szekszárd térségében, három személyautó karambolozott a 7-es kilométernél. Itt is félpályás korlátozást vezettek be, ami jelentős forgalmi torlódást okoz.

Szolnokon, a 442-es főúton, két személyautó ütközött össze a város belterületén, az 1-es kilométernél. A forgalom ezen a szakaszon is csak félpályán haladhat, váltakozó irányban.

Az M0-s autóút északi szektorában az M2-es autóút csomópontjában, a 71-es kilométernél egy teherautó robbant le, ami miatt az M3-as autópálya felé a külső sávot lezárták. Ez torlódást okoz ezen az útszakaszon is.

Az M0-s déli szektorában dilatációs szerkezetet javítanak a Hárosi Duna-hídon, a 17-es és 14-es kilométer között, az M1-es autópálya irányába. A gyűjtő-elosztó és a külső sávot lezárták, így a forgalom lelassult, a torlódás meghaladta a 12 kilométert, és akár több mint egyórás plusz menetidővel is számolni kell.

Az M5-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, az M51-es autóúti csomópont közelében, a 16-os és a 14-es kilométer között szintén lezárták a külső sávot a kiépített terelésnél. A helyszínen már 9-10 kilométeres torlódás alakult ki, amely az M51-es autóúton is érezhető.

A forgalom jelentősen megnövekedett a Budapest környéki utakon is. Különösen telítettek a sávok az M2-es autóúton az M0-s irányába, valamint az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s csomóponttól a főváros felé.

Nagy forgalom tapasztalható továbbá a következő útszakaszokon:

  • A 3-as főúton, Kistarcsától Budapest felé,
  • Az 5-ös főúton, Alsónémeditől a főváros felé,
  • A 10-es főúton, a solymári körforgalomtól,
  • A 11-es főúton, Leányfalu és Budakalász között,
  • A 31-es főúton Maglódtól,
  • Az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába,
  • Valamint a Csepel-sziget útjain is nagy a forgalom.

Az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár térségében, a 166-os és a 156-os kilométer között a Budapest felé vezető oldalt újítják fel. A forgalmat a belső sávra és az ellenkező oldal belső sávjára terelik, ami szintén torlódást okoz.

Az M3-as autópályán, Gyöngyös és Kál között burkolatfelújítást végeznek. A 85-ös és 91-es kilométer között a Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, így a forgalom az ellenkező oldal belső sávján halad. Budapest felé a leállósáv és a külső sáv használható.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek