Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A Tesla árcsökkentéssel és új modellel frissíti a Model 3-at

10perc.hu
2024. 10. 08.
A Tesla árcsökkentéssel és új modellel frissíti a Model 3-at

A Tesla csökkenti a Model 3 árát és bemutatja az új Long Range RWD verziót, amely 702 km-es hatótávval érkezik, így még népszerűbb lehet.

A Tesla nemrégiben bejelentette, hogy jelentős változásokat eszközöl a Model 3 európai kínálatában, hogy megőrizze eladási számait. A Model 3 frissítése Európában jól sült el, eladásai idén 24 százalékkal emelkedtek, a gyártó pedig most egy új, nagyobb hatótávú változattal és árak csökkentésével igyekszik még vonzóbbá tenni a modellt - közölte a villanyautosok.hu.

A legolcsóbb Model 3 ára 16,67 millió forintra csökkent, ami 5,6 százalékos árcsökkentést jelent. A változtatás a 21 százalékos extra EU vám miatt történhetett, amelyet a Tesla végül sikeresen megúszott, így a kisakkus változat ára egymillió forinttal csökkent, gyakorlatilag visszatérve a 2021. decemberi árszintre.

A Long Range AWD modell ára 20,57 millió forintra csökkent, míg a Performance modell ára változatlan maradt.

Ezen kívül a Tesla bemutatta a Long Range RWD verziót, amely egy motorral és 702 WLTP kilométeres hatótávval érkezik. Ez 24 kilométerrel több, mint az összkerekes változat, és lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy kedvezőbb áron jussanak egy nagyobb hatótávú modellhez. Az új változat ára 18,87 millió forint.

A gyártó szerint a Model 3 Long Range hátsókerék-hajtású változata rendkívül energiahatékony, és egy fagyasztott étel felmelegítéséhez szükséges energia felhasználásával képes megtenni egy kilométert. A valós autópálya hatótávot a tesztelés során nyáron 540 kilométerre, télen pedig 420 kilométerre saccolják.

A frissítések és árcsökkentések révén a Tesla továbbra is a piacon szeretné tartani a Model 3-at, amely eddig is nagy népszerűségnek örvendett az elektromos autók között.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek