Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Zuhannak az elektromos autók árai, ötmillió forinttal olcsóbban kapható a Tesla Model 3

10perc.hu
2024. 10. 01.
Zuhannak az elektromos autók árai, ötmillió forinttal olcsóbban kapható a Tesla Model 3

Az elektromos autók piaca jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt évben: a használt Tesla Model 3 ára például több mint 5 millió forinttal csökkent, miközben a használt elektromos autók iránti kereslet ugrásszerűen megnőtt.

Az elmúlt évben drasztikusan csökkent a használt elektromos autók ára, és ez komoly hatással volt a piaci keresletre. A Használtautó.hu közleménye alapján 2023 és 2024 szeptembere között több mint másfélszeresére nőtt az érdeklődések száma a tíz legnépszerűbb elektromos autó iránt - közölte a Telex.

Ezzel párhuzamosan az árak is jelentős mértékben estek vissza, különösen olyan népszerű modelleknél, mint a Tesla Model 3, amelynek ára több mint 5 millió forinttal csökkent.

Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője szerint az árzuhanás részben az új autók piacán tapasztalható keresletcsökkenés és a vámháború hatásainak tudható be, amely most a használt autók piacát is elérte. A BMW i3 ára például 2,5 millió, míg a Nissan Leaf ára körülbelül 1,5 millió forinttal csökkent egy év alatt.

Az adatok azt is mutatják, hogy 25 százalékkal nőtt a használt elektromos autók kínálata az előző évhez képest, ami arra utal, hogy sok tulajdonos döntött úgy, hogy eladja járművét.

További cikkek