Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Csalás miatt beperelte a Toyotát több amerikai cég

10perc.hu
2024. 09. 25.
Csalás miatt beperelte a Toyotát több amerikai cég

A Toyota targoncáit csaló szoftverrel és motorcserével manipulálták a kibocsátási normák elérése érdekében, több amerikai cég beperelte a vállalatot.

A Toyota nemcsak az autógyártásban, hanem a targoncák piacán is vezető szerepet játszik, azonban most komoly problémával néz szembe. Csaló szoftverrel és motorcserével manipulálták a kibocsátási teszteket, ami miatt több amerikai ügyfél csoportos keresetet indított a japán vállalat ellen - közölte a Totalcar.

A vádak szerint a Toyota targoncái nem felelnek meg a környezetvédelmi normáknak, mivel a vállalat szoftvermódosításokkal és motorcserével érte el, hogy a teszteken kedvezőbb eredményeket mutassanak. A hivatalos teszteredmények nem tükrözik a valóságot, ami számos vásárlót, köztük tereprendezéssel foglalkozó cégeket, egy olasz élelmiszer-forgalmazót és egy óvodát is megdöbbentett. A felperesek kijelentették, hogy ha tudták volna a csalásról, nem vásárolják meg a Toyota munkagépeit.

A Toyota már korábban, 2023 márciusában felfüggesztette néhány modelljének értékesítését Japánban a kibocsátási problémák miatt, de most az amerikai piacról érkezett a csapás. A vállalat belső vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy a motorfejlesztési részlegén lazán kezelték a kibocsátási szabályokat. A felperesek kártérítést, teljes visszatérítést és büntetést követelnek a Toyotától.

A Toyota helyzete továbbra is aggasztó, hiszen a csalás miatt a cég hírneve és piaci részesedése is veszélybe került. A további fejleményekre figyelemmel érdemes követni a történetet, ahogy a vállalat próbálja rendezni a kialakult helyzetet.

Főkép forrása:
illusztráció

További cikkek