Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Hibás fékrendszer: 5144 magyarországi BMW érintett a globális visszahívásban

10perc.hu
2024. 09. 24.
Hibás fékrendszer: 5144 magyarországi BMW érintett a globális visszahívásban

Hibás fékrendszer miatt 5144 magyarországi BMW érintett. A globális visszahívás másfél millió autót érint, balesetveszélyes helyzetet okozva.

5144 darab BMW Grouphoz tartozó magyarországi jármű lehet érintett az IBS (Integrated Braking System) meghibásodásában. A globális visszahívások száma körülbelül másfél millió autóra rúghat, ami a hibás alkatrész miatt szükséges a brake-by-wire rendszerben - közölte a Totalcar. 

A BMW Group Magyarország közleménye szerint „5144 darab magyarországi jármű lehet potenciálisan érintett az IBS meghibásodásban.” Azonban a cég nem részletezte, hogy a probléma pontosan hány BMW-t, Minit és Rolls Royce-t érint.

A Bloomberg hírei szerint a magyarországi gyárban készült fékek áramköri lapjai porosak és foltosak maradtak, mert a gyár nem biztosított kellően tiszta környezetet. Ezek az alkatrészek mintegy másfél millió BMW-be, Minibe és Rolls Royce Spectre-be is beépítésre kerültek.

A hibás alkatrész a brake-by-wire rendszerben (IBS) okoz problémát, amely vészfékezésnél nehézséget okoz a fékpedál teljes benyomásában, ami balesetveszélyes helyzetet teremt.

Az ügy kirobbanása után a Continental közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta, hogy a gyáraikban előállított alkatrészek minősége megfelel az iparági szabványoknak, és a minőségi előírásokat folyamatosan és szigorúan ellenőrzik belső és külső auditokkal.

További cikkek