Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Retropartyzánok: Veterán autók kiállítása Pécsett

10perc.hu
2024. 09. 20.
Retropartyzánok: Veterán autók kiállítása Pécsett

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Retropartyzánok veterán autós kiállítást, amely szeptember 21-én és 22-én tér vissza a pécsi Expo Centerbe.

A rendezvényt a Veterán Zsiguli Egyesület szervezi, és az esemény különlegessége, hogy egy családias, kordonok nélküli kiállítás keretében tekinthetők meg a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek legendás autói - számolt be róla a TotalCar.

Az Expo Centerben 110 klasszikus jármű lesz látható, köztük olyan ritkaságokkal, mint az első Magyarországon gyártott Opel Astra, Suzuki Swift és Audi TT. További különlegességek között szerepel a Dacia 1410 Sport, a Lada Samara Cabrio és a Polski Fiat 125p pickup, valamint számos rendőrautó, mentőautó és versenyautó is megjelenik a kiállításon.

Az idén 50 éves Lada 1300-as és a 60 éves Moszkvics 408-as is a kiállítás része lesz, akárcsak a makulátlan állapotú Opel Kadett GSi és a Skoda 110 R. A látogatók tesztvezetéssel próbálhatják ki a 110 R-t és a Nagypolszkit, valamint egy autós ügyességi pálya és drift bemutató is várja az érdeklődőket. A kiállítást múltidéző előadások és beszélgetések színesítik a kiállított típusokkal kapcsolatban.

Aki 2000 előtt gyártott autóval érkezik, szabad ég alatti területre hajthat be, ahol egy folyamatosan változó hobbiautós társaságba csatlakozhat. A szervezők a Mecsek túra mellett Robur buszos utazást is kínálnak a látogatóknak.


Főkép forrása:
Zsolt Vaskovits Facebook

További cikkek