Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A BYD elektromos autók balesetek utáni biztonságos kezeléséről tartottak képzést a tűzoltóknak

10perc.hu
2024. 09. 18.
A BYD elektromos autók balesetek utáni biztonságos kezeléséről tartottak képzést a tűzoltóknak

A BYD képzést tartott a tűzoltóknak az elektromos autók balesetek utáni biztonságos kezeléséről. A Blade akkumulátor kiemelkedő teszteléseknek felelt meg.


 

Szeptember elején a BYD Magyarország műszaki képzést szervezett a Fővárosi és a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói számára, amelynek célja, hogy a tűzoltók alaposan megismerjék a BYD gépjárművek műszaki felépítését, különös figyelmet fordítva a nagyfeszültségű rendszerekre. A képzés lehetővé teszi a tűzoltók számára, hogy hatékonyan és biztonságosan tudjanak beavatkozni balesetek esetén - közölte az autószektor.

Az elektromos járművek szakszerű áramtalanítása és oltása kiemelten fontos a veszélyes helyzetek elkerülése érdekében. Az elméleti oktatás mellett a tűzoltók menetpróbán és műhelyi környezetben is megismerkedtek a BYD gépjárművekkel, beleértve az autók emelőn történő vizsgálatát is.

A BYD közleménye szerint a vállalat „az akkumulátorok fejlesztésében és gyártásában is vezető szerepet tölt be,” különösen a Blade akkumulátorral, amely „egyedülálló, lapított téglatest alakja növeli a hűtés és előmelegítés hatékonyságát.” Az akkumulátor szigorú laboratóriumi teszteken is bizonyította biztonságát, beleértve a tűpenetrációs tesztet, amely során „az akkumulátort átszúrták, anélkül, hogy kigyulladt volna.”

A BYD elektromos járművei, mint a DOLPHIN, az ATTO 3, a SEAL és a SEAL U, „öt csillagot szerzett az Euro NCAP töréstesztjén.” A BYD számára fontos, hogy a tűzoltók alapos ismereteket szerezzenek a márka technológiáiról, mivel a BYD személygépkocsik száma folyamatosan növekszik Magyarországon. A cég 2024 júliusában és augusztusában is az újautó értékesítés terén a legtöbb elektromos gépjárművet adta át magyar ügyfeleinek, elérve a 13,7 százalékos piaci részesedést a tisztán elektromos autók kategóriájában.

További cikkek