Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Leállítja a Fiat az 500e elektromos autó gyártását

10perc.hu
2024. 09. 13.
Leállítja a Fiat az 500e elektromos autó gyártását

A Fiat bejelentette, hogy felfüggeszti az 500 elektromos verziójának gyártását, mivel a kereslet drámaian csökkent, különösen Európában.

A villanyautó-piac összeomlásának újabb jeleként a Fiat 500 elektromos változatának gyártása szeptember 13-tól kezdődően négy hétre felfüggesztésre kerül. A Fiat döntése a világszerte tapasztalható elektromos autók iránti kereslet jelentős visszaesésének következménye - közölte a vezess.hu

A Stellantis-csoporthoz tartozó Fiat úgy látja, hogy a Torinóban gyártott Fiat 500e iránti kereslet annyira csökkent, hogy a gyártás leállítása gazdaságilag indokolt. Tavaly még rekordokat döntögetett Európában, azonban a mostani keresletcsökkenés miatt a cég új stratégiára kényszerült.

A Fiat időközben egy 100 millió eurós beruházást indított akkugyártó kapacitásának fejlesztésére. Ennek célja, hogy az 500e olcsóbb hibrid verzióját készíthessék el, amely 2025-26 körül várhatóan elérhető lesz a piacon. A gyártás leállítása tehát egy átmeneti lépés a cég stratégiájában, amely az elektromos autók iránti kereslet változásaira reagál.




Főkép forrása:
Fiat (hivatalos oldal)

További cikkek