Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Féláron kaphatóak használt autók a NAV-tól

10perc.hu
2024. 09. 12.
Féláron kaphatóak használt autók a NAV-tól

Akciós árakra lehet licitálni a NAV weboldalán, a legalacsonyabb ár akár 40 ezer forint is lehet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által árverésre kínált használt autók egyedülálló lehetőséget nyújtanak az autóvásárlóknak, mivel a járművek piaci értékük 50 százalékáért érhetők el - közölte a vezess.hu.

A kínálatban található járművek között megtalálhatók olcsóbb modellek, mint a 40 ezer forintos Opel, valamint prémium kategóriás autók, például a 9 millió forintos Ford. Az autókat az adóügyekbe keveredett magánszemélyektől és cégektől gyűjtötte be az állam, és a vásárlók a NAV honlapján keresztül licitálhatnak rájuk. Az árverések elektronikus formában zajlanak, és a regisztráció után a licitálók a legnagyobb ajánlatot tehetik a kiválasztott autóra.

Az aktuális NAV által eladásra kínált járművek között szerepelnek különböző típusú autók, motorok, kisteherautók és utánfutók. Az árverések során a járművek becsült piaci árának felétől indul a licit, így jelentős megtakarítást jelenthetnek a vásárlók számára. Fontos, hogy az érdeklődők alaposan átnézzék az autók részletes adatlapját és az apró betűs ismertetőket, mivel néhány jármű nem rendelkezik teljes dokumentációval vagy kulccsal. A licitáláshoz az EÁF-es regisztráció szükséges, és az árverések időpontjai a Magyarorszag.hu oldalon találhatók.

Az adóhatóság által kínált autók listáján például szerepel egy 2005-ös Volkswagen Polo, amelynek induló licitára 150 ezer forint. Ez az autó rendelkezik érvényes műszaki vizsgával, azonban az ár mellett fontos figyelembe venni az autó állapotát is. A Citroen C4 (2007), Suzuki SX4 (2007) és Audi A4 Avant Quattro (2004) szintén a felkínált modellek között találhatóak, mindegyik különböző állapotban és áron. A NAV árverései rendszeresen frissülnek, így érdemes gyakran ellenőrizni az elérhető járműveket.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek