Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A BYD Pakisztánt vette célba

10perc.hu
2024. 09. 11.
A BYD Pakisztánt vette célba

A kínai autógyártó óriás, a BYD rohamléptékben bővíti globális jelenlétét, és most a világ ötödik legnépesebb országát, Pakisztánt vette célba.

A vállalat bejelentette, hogy három új elektromos modellt mutat be Pakisztánban: az Atto 3 SUV-t, a Dolphin kis ferdehátút, és a Seal szedánt. A BYD célja, hogy teljesen elektromos plug-in járművekkel hódítsa meg a pakisztáni piacot - számolt be róla az Autószektor.

A BYD nem egyedül lép be az országba, hanem partnerséget kötött a helyi Mega Conglomerate vállalattal, amely az egyik legnagyobb üzleti csoport Pakisztánban. Az értékesítés a 2024-es év negyedik negyedévében indul, és előtte bemutatótermek nyílnak Karacsiban, Lahorban és Iszlámábádban. A vállalat nemcsak az értékesítést célozza meg, hanem a Bloomberg információi szerint egy gyár létesítését is tervbe vette Pakisztánban, ahol a termelés már 2026-ban megindulhat.

A gyár építése várhatóan Karacsi Port Kászim közelében valósul meg, ahol már más autógyártók, például a Toyota, Suzuki és Kia is üzemeltetnek összeszerelő üzemeket. A stratégiai helyszín a Közel-Kelet és Közép-Ázsia közötti teherszállítás fontos csomópontja. Bár a BYD megerősítette pakisztáni belépési szándékait, a gyárépítésről szóló pletykákat egyelőre nem kommentálta.

A BYD a világ több mint 80 országában van jelen, és egyre több gyártási projektet valósít meg. Thaiföldön már megnyitotta első saját gyárát, és vegyesvállalatai vannak Üzbegisztánban és Indonéziában, továbbá terjeszkedni készül Mexikóban és Kanadában is. A kínai nagyvállalat ambiciózus tervei részeként a közeljövőben több elektromos járművet fog gyártani Magyarországon, Törökországban és Brazíliában is.

Főkép forrása:
Várkonyi Gábor autópiaci szakértő Facebook

További cikkek