Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Új fejlesztésekkel frissült a Volvo XC90

10perc.hu
2024. 09. 05.
Új fejlesztésekkel frissült a Volvo XC90

A Volvo XC90 jelentős frissítést kapott, hogy még évekig releváns maradjon a piacon.

A Volvo XC90, amely a jövőben is fontos szereplője marad a gyár kínálatának, jelentős frissítéseken ment keresztül. A Volvo Cars korábbi terveivel ellentétben, miszerint 2030-ra csak elektromos autókat kínálnak, a gyár most a piactól függően áll át az akkumulátoros-elektromos modellekre. A cél az, hogy az értékesítések 90-100%-a elektromos vagy plug-in modell legyen, míg a 10%-os bizonytalanságot a lehetséges lágyhibrid modellek teszik ki. Az új XC90-es modell bemutatása a Volvo EX90 elektromos járművekkel egy időben történt - közölte az Origo.

A frissítések között a legfontosabb a belső tér átalakítása, ahol az EX90-esből származó új infotainment rendszer kapott helyet. Az 11,2 colos központi képernyő élesebb felbontású és modern grafikai elemekkel rendelkezik, amelyek 2025-ben távoli frissítéssel elérhetővé válnak a 2020 után gyártott Volvók számára is. Az új menürendszer és a kevesebb böködést igénylő kezelőfelület jelentős javulást ígér a használhatóság terén.

A Volvo XC90 további kényelmi fejlesztéseket is kapott, például új lengéscsillapítók és opcionális légrugózás, amely javítja a komfortot és csökkenti a fogyasztást. A jármű hasmagassága elektronikus vezérléssel 20 mm-rel csökkenthető, míg az akadályok leküzdésére 40 mm-es emelés érhető el. A frissített XC90 új hangszigeteléssel és átrendezett tárolóhelyekkel rendelkezik, az indukciós telefontöltőt pedig a középkonzol alá helyezték.

A Volvo XC90 48 voltos lágyhibrid hajtásokkal (benzin 250 LE/360 Nm, dízel 235 LE/480 Nm) és plug-in hibridként (455 LE/709 Nm) érhető el. A sorozatgyártás hamarosan megkezdődik, és az első példányok még az év vége előtt elérhetők lesznek a vásárlók számára.

Főkép forrása:
A Sámán Mondja. AutóSámán.hu (Facebook)

További cikkek