Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Brutális dugók várhatók hétvégén az autópályákon

10perc.hu
2024. 07. 17.
Brutális dugók várhatók hétvégén az autópályákon

Több rendezvény miatt torlódásokra kell számítani az M3-as és az M7-es autópályákon.

A csütörtökön kezdődő Kékszalag vitorlásverseny és a hétvégére tervezett Balaton-átúszás miatt jelentős forgalomnövekedésre lehet számítani az M7-es autópályán, különösen a főszezon közepén. Emellett az M3-as autópályán a Forma-1-es Magyar Nagydíj is komoly torlódásokat okozhat Mogyoród térségében - közölte a totalcar.

Az M7-esen a leggyakrabban a főváros és Martonvásár közötti szakaszon alakul ki torlódás, alternatív útvonalként az M6-os sztráda is használható.

Az M3-as autópályán már csütörtöktől nagyobb forgalom várható, különösen Mogyoród térségében és a 3-as főúton Kerepes környékén. A Forma-1-es Magyar Nagydíj idején a 13-as és 18-as km között a leállósávot csak a VIP vendégek használhatják, a nagyközönség a 19-es és 23-as km-nél lévő kihajtókat vehetik igénybe. A hétvége során jelentős torlódásokra és rendőri irányításra kell számítani, valamint a megnövekedett gyalogosforgalom is fokozott figyelmet igényel.

Az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint a Forma-1-es versenyhétvégén harmadával több jármű használja az M3-as autópályát. A cég a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az M5-ös autópálya felől érkezőknek az M0-s autóút-M31-es autópálya útvonalat javasolja. Az M31-esről Budapest felé kell felhajtani az M3-asra, ahonnan a 23-as vagy a 19-es kilométernél lévő csomópontokon keresztül érhető el a Hungaroring. Vasárnap délután a Budapest felé tartóknak érdemes az M31-es autópálya-M0-s autóút útvonalat választaniuk a torlódások csökkentése érdekében.

Aki a Balaton vagy a Hungaroring felé indul, mindenképp figyelje az Utinformot és használjon útvonaltervező alkalmazásokat, mint a Waze vagy a Google Maps. Az autópályák és főutak várható terhelése miatt fontos az alternatív útvonalak előzetes megtervezése, hogy elkerülhető legyen a hosszabb várakozás.

Főkép forrása:
Rl91/Wikimedia Commons

További cikkek