Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Lemondanál az autódról 1 évre 1250 euróért? Ez a német önkormányzat ajánlata

10perc.hu
2024. 07. 12.
Lemondanál az autódról 1 évre 1250 euróért? Ez a német önkormányzat ajánlata

Fél millió forintnak megfelelő bónuszt kínál a Német önkormányzat az autó tulajdonosoknak, ha nem használják az autójukat.

A német Hessen tartománybeli Marburg város önkormányzata új bónuszt vezetett be, amely 1250 eurót kínál azoknak, akik egy teljes évre lemondanak autójuk használatáról - szúrta ki az Autószektor. 

Az "Viszlát autók" program célja, hogy ösztönözze az embereket az autómegosztás és tömegközlekedés előnyeinek kipróbálására, ezzel is csökkentve a városi közlekedési terhelést és a környezeti hatásokat.

A bónusz nem készpénzben, hanem utalvány formájában fizetik ki, amely felhasználható autómegosztásra és tömegközlekedésre, valamint helyi üzletekben és éttermekben is beváltható. Ezáltal támogatják a helyi gazdaságot és kereskedelmet is.

Michael Kopatz, a város Várostervezési és Mobilitási Osztályának vezetője szerint a programnak az is célja, hogy megkönnyítse az emberek számára a közlekedést autó nélkül, különösen a belvárosban élők számára, akik számára az autómegosztás lehetősége gyakorlatilag nem okozna változást mindennapi rutinjukban.

A kezdeményezés hátterében az áll, hogy a városokban az autó nélküli közlekedés egyre elfogadottabb alternatívája lehet a közlekedési igények kielégítésének, különösen a fiatalabb generációk körében. 

További cikkek