Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Teslákat vásárolt a kínai állam

10perc.hu
2024. 07. 04.
Teslákat vásárolt a kínai állam

Először vásárolt szolgálati autónak Teslát a kínai állam.

Kína meglepő lépést tett, és először választott amerikai gyártót, a Tesla-t a hivatalos járműparkjába. A Csiangszu tartományi kormány június 6-án közzétett 56 tételes listáján szerepeltek a Tesla Model Y járművek, amelyeket a helyi pártszervezetek, kormányzati és állami intézmények számára vásároltak szolgálati autóként - közölte az Economx.

A döntés jelentősége abban rejlik, hogy ez az első alkalom, hogy az amerikai autógyártó járművei is részt vesznek a kínai kormányzati flottában, jelezve ezzel a Tesla növekvő elfogadottságát és versenyképességét a piac szigorú követelményei között.

Korábban Kína bizonyos kormányzati és katonai létesítményeiből kitiltotta a Tesla járműveit, hivatkozva a potenciális adatbiztonsági kockázatokra. Ám a Tesla április végén zöld lámpát kapott az ország autóipari szövetségétől, ami lehetővé tette számára, hogy folytassa tevékenységét Kínában a megfelelő adatgyűjtési követelményekkel összhangban.

Az amerikai-kínai kereskedelmi viszály és a vámháború ellenére Peking megerősítette támogatását a Tesla felé, amit a vállalat pozitívan értékel, és tervezi jelenlétének további erősítését az országban.

A Tesla számára Kína jelentős piacot képvisel, és bár az idei év első felében kisebb visszaesés volt tapasztalható a helyi szállításokban, a vállalat továbbra is kitart a terjeszkedés és az innováció mellett az egyik legnagyobb autópiac szívében.




Főkép forrása:
Automobile Italia/Wikimedia Commons

Hirdetés

További cikkek