Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Kiszállhat a Renault a Forma 1-ből

10perc.hu
2024. 06. 21.
Kiszállhat a Renault a Forma 1-ből

A Renault kiszállása a Forma 1-ből komoly problémát okozhat az Alpine csapatának.

A Renault 2026-ban kiszállhat a Forma-1-ből, így az Alpine csapata Renault-motorok nélkül maradhat. Az Alpine számára ez a helyzet komoly kihívást jelent, hiszen a francia istálló történetében először fordulhat elő, hogy nem a saját gyártójuk motorja hajtja autóikat - közölte a vezess.hu.

Az elmúlt időszakban az Alpine Forma-1-es csapata gyakran került a hírekbe bizonytalan jövője miatt. A pletykák szerint a Renault teljesen kiszállna az Alpine mögül, megszüntetve a gyári státuszukat. Ez azt jelentené, hogy az Alpine-nak a piacon kellene beszereznie motorjait, akár Mercedes-, Ferrari- vagy Red Bull-motorokkal kellene versenyeznie. A Red Bull-lal való együttműködés tűnik a leglogikusabbnak, de erre jelenleg kevés esély van.

A Renault visszavonulásának oka, hogy a gyártó nem látja értelmét saját erőforrás kifejlesztésének és finanszírozásának, különösen, ha az nem lenne versenyképes a Forma-1 mezőnyében. Jelenleg a Renault motorja a Forma-1 leggyengébbje, és a fejlesztési tilalom miatt nem tudják behozni a lemaradást.

Az Alpine már tárgyalásokat kezdett más motorbeszállítókkal a 2026-os szezonra vonatkozóan. Az is előfordulhat, hogy az Alpine nem talál megfelelő motorszállítót, ebben az esetben egy kevés ügyféllel rendelkező motorszállítót kötelezhetnek arra, hogy biztosítson erőforrást a csapatnak.

A helyzet komoly bizonytalanságot jelent az Alpine számára, de a Forma-1 világában semmi sem lehetetlen. Ahogy Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is mondta: "Előbb magunkat, vagyis a két energiaitalos csapatot kellene felépíteniük."


 


Főkép forrása:
DPPI Media
Címkék:
#Forma 1

További cikkek