Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Elhagyja az oldalra szerelt rendszámtáblát az Alfa Romeo

10perc.hu
2024. 05. 29.
Elhagyja az oldalra szerelt rendszámtáblát az Alfa Romeo

Biztonsági okok miatt volt szükség a lépésre.

Az Alfa Romeo rajongók búcsút inthetnek a márka ikonikus, oldalra szerelt rendszámtáblájának, ugyanis az Európai Unió új gyalogosbiztonsági előírásai miatt a jövőbeli modellek középre helyezett rendszámtáblával fognak gurulni - közölte a totalcar.

Az Alfa Romeo dizájnfőnöke, Alejandro Mesonero-Romanos megerősítette, hogy a következő generációs Giulia és Stelvio modellek is a középre szerelt rendszámtáblát fogják alkalmazni. A változást az Európai Unió Általános Biztonsági Szabályai (General Safety Regulations) kényszerítik ki, melyek a gyalogosvédelem javítása érdekében szigorúbb követelményeket támasztanak a gépjárművek orr-részének kialakításával szemben.

A szélre tolt rendszámtábla 70 éve az Alfa Romeo modellek jellegzetessége volt, 1955-ben az ikonikus Giulietta Spideren alkalmazták először. Azóta a márka dizájnelemeinek szerves részévé vált, és sokak számára az Alfa Romeo identitásának elengedhetetlen kelléke volt.

A dizájnváltás hatásai túlmutatnak a pusztán esztétikai elemeken. Az oldalra szerelt rendszámtábla eltűnése valószínűleg befolyásolja a jövőbeli Alfa Romeo modellek orr-részének kialakítását is, hiszen a gyártónak új megoldást kell találnia a jellegzetes hűtőmaszk kiemelésére.

Az Alfa Romeo rajongók valószínűleg vegyes érzelmekkel fogadják a hírt. Sokak számára az oldalra szerelt rendszámtábla az Alfa Romeo örökségének elengedhetetlen része, míg mások talán örülnek a változatosságnak, és kíváncsian várják, hogy mit hoz a jövő az Alfa Romeo dizájnjában.




Főkép forrása:
Franco Dal Molin/Flickr
Címkék:
#Autó

Hirdetés

További cikkek