Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Elindult a fokozott rendőrségi ellenőrzés az utakon

10perc.hu
2024. 04. 15.
Elindult a fokozott rendőrségi ellenőrzés az utakon

Az akció a sebességtúllépések visszaszorítása és a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében zajlik.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, ezen a héten gyorshajtókra vadászik a rendőrség. Fokozott ellenőrzést tartanak április 15. és 21. között Magyarországon, amelynek során kiemelt figyelmet fordítanak a gyorshajtók kiszűrésére.

A gyorshajtás továbbra is vezető baleseti ok, ezért a ROADPOL akció keretében 2024. április 19-én 6 órától 24 órás Speedmarathont tart a Magyar Rendőrség - írták közleményükben. A cél a sebességtúllépések visszaszorítása és a közlekedési balesetek számának csökkentése.

A Speedmaraton során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve ellenőrzik majd a rendőrök a járművek sebességét az ország valamennyi útján. A fokozott ellenőrzések célja, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a sebesség betartásának fontosságára, és elrettentsék a gyorshajtókat.

A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. A balesetek súlyos sérüléseket és haláleseteket is okozhatnak, ezért rendkívül fontos, hogy mindenki betartsa a sebességre vonatkozó előírásokat.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat, és vezessenek körültekintően. A Speedmaraton célja, hogy mindenki biztonságban hazaérjen!


Főkép forrása:
Magyar Rendőrség Facebook oldal

További cikkek