392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Ezer kilométert ment egy feltöltéssel a Mercedes villanyautója

10perc.hu
2024. 03. 18.
Ezer kilométert ment egy feltöltéssel a Mercedes villanyautója

A Mercedes-Benz Vision EQXX 1010 kilométert tett meg egyetlen feltöltéssel az arab sivatagban, bebizonyítva, hogy a villanyautók hatótávja messze meghaladja a korábbi elvárásokat.

A Mercedes-Benz Vision EQXX egy áramvonalas, négyajtós elektromos autó, amelyet a hatékonyság jegyében terveztek. A mérnökök célja az volt, hogy bebizonyítsák, egy elektromos autó is képes lenyűgöző hatótávra, még a sivatag zord körülményei között is - közölte a player.hu

Az utazás Rijádból Dubajba 14 óra 42 percig tartott, és a Vision EQXX átlagosan 68,7 km/órás sebességgel haladt. A maximális sebesség 140 km/óra volt. A határátlépések és megállások nélküli szakaszokon a Vision EQXX 79,4 km/órás átlagsebességet ért el.

A hatótávot a Vision EQXX innovatív technológiáinak köszönhetően sikerült elérni. Ezek közé tartozik a nagy hatékonyságú elektromotor, a könnyűszerkezetű karosszéria és az áramvonalas aerodinamika. A Vision EQXX napelemes tetővel is rendelkezik, amely kiegészítő energiát szolgáltat az akkumulátornak.


Főkép forrása:
Conflict (Twitter)

További cikkek